ÄLÄ UNOHDA TÄTÄ


ELÄMÄNTAPAMUUTOKSESSA

Tammikuu on suosituin aika vuodesta elämäntaparemontille – onhan se koko vuoden Maanantai!

Alkuinnostuksen jälkeen kriittinen aika muutokselle on kuitenkin vasta alkamassa. Saatko ylläpidettyä uusia tapoja, vai palasitko takaisin lähtöruutuun kuukauden vaihtuessa?

Jos kamppailet elämäntapamuutoksen kanssa, haluan antaa sinulle muutaman neuvon tämän kirjoituksen myötä. Mikään kuukausi ei ole parempi kuin toinen, joten ole itsellesi armollinen aloituksen suhteen. Jo asian pohtiminen on iso askel – mikään tietty päivä tai kuukausi ei tule vaikuttamaan siihen onnistutko uusien tapojen ylläpidossa. Siihen voit vaikuttaa vain itse.

Muutoksen taustalta löytyy tekijöitä, joihin voit vaikuttaa pienillä teoilla ja harjoituksilla

 

Usein muutos tehdään vain käyttäytymisen tasolla, ja asetetaan tavoitteita kuten ”lopetan karkinsyönnin” ja ”laihdun 10kg kesään mennessä”.

Oman mielen voima on muutoksessa suuri – kenties tunnistat itsekin sisäisen puheen, joka yrittää suostutella sinua pysymään kiinni vanhassa tutussa? Se sama sisäinen puhe epäilee omia onnistumisiasi, eikä omaksu muutosyritystä osaksi sinua.

lämäntapamuutos mindality tavoitteet

Hyvin suunniteltu muutos on puoliksi tehty. Siksi suosittelen tekemään ajatustyötä muutoksen eteen, jotta sinulla olisi parhaat mahdollisuudet onnistua.

Miten aloitan?

Ehdotan lähtemään liikkeelle tutkiskelemalla omaa arvomaailmaa ja pohtimalla, miten muutos ja uusi käyttäytymismalli istuvat yhteen arvojesi kanssa.

Arvot kuuluvat arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, jonka keskiössä on psykologinen joustavuus. Psykologinen joustavuus koostuu  kuudesta osa-alueesta.


psykologinen joustavuus elämäntapamuutos mindality 

Tulen jatkossa kertomaan teille lisää arvo- ja hyväksyntäpohjaisesta lähestymistavasta ja psykologisen joustavuuden osa-alueista. Tämä blogipostaus keskittyy arvojen merkitykseen elämäntapamuutoksessa.

Mitä arvot ovat?

Arvot edustavat meille tärkeimpiä asioita elämässä, ja maalaavat kuvan siitä millaista elämää haluamme elää. Arvotyöskentelyn kautta voimme lisätä merkityksellisyyttä elämäämme, ja edistää motivaatiota muutokseen.

Miten voin onnistua muutoksessa arvotyöskentelyn kautta ?

Havaitsemalla, mikä on sinulle itsellesi tärkeää elämässä, voit motivoida itseäsi muutokseen arvojesi kautta. Seuraavat pohdinnat voivat auttaa sinua kirkastamaan arvojasi:

arvotyöskentely elämäntapamuutos mindality

Voit nyt kysyä itseltäsi seuraavat asiat ja pohtia, miten elämäntapamuutos istuu arvomaailmaasi?

elämäntapamuutos mindality

Arvot ja tavoitteet menevät meillä usein ristiin. Tavoitteet ovat saavutettavissa, kun taas arvot elävät mukanamme läpi elämän ja niitä kohti voidaan kulkea. Arvot voivat myös muuttua elämäsi aikana.

Kannustan sinua pohtimaan arvojasi tämän kirjoituksen nojalla, ja miettimään miten arvosi vaikuttavat elämäntapamuutokseen. Jos huomaatkin, että muutostavoite ei tällä hetkellä ole sinulle merkityksellinen – sekin on hyväksyttävää! Me kaikki arvostamme elämässä eri asioita, ja arvotyöskentelyyn ei ole oikeita tai vääriä ratkaisuja.

Jos kuitenkin löydät arvotyöskentelyn kautta motivaation muutokseen – tsemppiä sinulle!  

ilmaiset vinkit
kestävään liikuntaan

Olen koonnut kolme parasta vinkkiäni kestävään liikuntaan. 

Jos kaipaat lisäintoa liikkunnan ylläpitoon tai aloittamiseen, on tämä opastus juuri sinua varten!

hyvinvointivalmennus hyvinvointivalmentaja

1 ajatus aiheesta “Älä unohda tätä elämäntapamuutoksessa”

  1. Paluuviite: Elämäntapamuutos - miten onnistua kesällä? Lue 4 vinkkiä! - Mindality

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.