ET OLE
TAPOJESI ORJA

Oletko yrittänyt muuttaa tapojasi moneen otteeseen, mutta vanhat tavat löytävät aina tiensä takaisin elämääsi?

Aivot rakastavat rutiineja ja tapoja, joita on rakennettu jo vuosia ja joita olet tehnyt ja teetkin automaatiolla. Se tekee tapojen muuttamisesta hyvin hankalaa!

Mitä jos et väkisin yrittäisi muuttaa tapoja tai kieltää aivojasi suorittamasta toimintoja, joita se on tottunut suorittamaan? Sen sijaan, voit oppia uusia tapoja

Uusien tapojen ja rutiinien kasvaessa vanhat tavat jäävät varjoon.

Täsmennä pieni tapa, jota harjoitat päivittäin

Pieniä muutoksia on helppo toistaa, ja ne luovat tärkeitä onnistumisen kokemuksia! Tämä taas on hyvin tärkeää motivaation kannalta.

Jos tapa, josta toivoisit pääseväsi eroon, liittyy esimerkiksi naposteluun tai herkkujen syömiseen, voit lähteä liikkeelle hyvin pienin askelin. 

Lisää päivääsi uusi pieni tapa, joka tukee tavoitettasi ”hiljentää” vanha tapa. Uusi tapa tulee olla konkreettinen ja sellainen, että muistat tehdä sen joka päivä.

Jos olet tottunut syömään pullan iltapäiväkahvin kanssa, uusi tapa voisi tähdätä syömään voileivän joka päivä pullan sijaan. Kun teet tätä joka päivä riittävän pitkään, uusi tapa automatisoituu ja yhdistät iltapäiväkahvit nyt suolaisen syötävän kanssa. Pian tämä tapa käy sinulta kuin autopilotilla!

Mitä tapaa sinä haluaisit juuri nyt vähentää?

Vinkkini sinulle:

 1) Mieti tarkkaan nykyistä tapaasi

 2) Milloin ja miten se tapahtuu

 3) Minkä ärsykkeiden kautta

 4) Ja mitä palkkioita saat siitä?

Voit sitten suunnitella tämän ympärille hyvin pienen uuden tavan, joka toistuu joka päivä ja joka sinun on helppo muistaa.

Voit pikkuhiljaa rakentaa näitä uusia tapoja, jotka auttavat hallitsemaan vanhoja tapojasi. 

Jos uusi tapa unohtuu joka päivä, sinulla ei todennäköisesti ole siihen sopivaa ärsykettä tai et saa ympäristöstäsi riittävästi vihjeitä suorittaa toimintoa. Tähän voi auttaa muistutukset, kuten post it-laput tai puhelimen ilmoitus. 

Uuden tavan muotoutuminen voi aluksi tuntua turhauttavalta, mutta lupaan, että tapa automatisoituu enemmän ja enemmän joka toistolla. Tässä pelissä sitkeys palkitaan!

Voit ladata alta ilmaisen oppaani kohti kestävää liikuntaa. Jos tavoitteenasi on juuri nyt liikuntatapojen edistäminen, tämä opas on juuri sinulle!

ilmaiset vinkit
kestävään liikuntaan

Olen koonnut kolme parasta vinkkiäni kestävään liikuntaan. 

Jos kaipaat lisäintoa liikkunnan ylläpitoon tai aloittamiseen, on tämä opastus juuri sinua varten!

hyvinvointivalmennus hyvinvointivalmentaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.